KNJIGOVODSTVO SKRIPTA PDF

Title, Knjigovodstvo za strokovne šole trgovske smeri: skripta. Author, Albin Ralca . Published, Length, pages. Export Citation, BiBTeX EndNote. Cover of “Kurs i obuka knjigovodstvo skripta Bozidarac”. Kurs i obuka knjigovodstvo skripta Bozidarac. by bozidrac · Cover of “FIN GENIUS Knowledge. Obrasci i predaja finansijskih izveštaja za dvojno knjigovodstvo Poreski Polaznici dobijaju: radni materijal, skripte, radne zadatke sa primerima, pristup.

Author: Doumuro Zulkitilar
Country: Saint Kitts and Nevis
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 18 September 2011
Pages: 437
PDF File Size: 15.19 Mb
ePub File Size: 2.29 Mb
ISBN: 603-2-32896-585-1
Downloads: 40907
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gule

U procesu grupiranja zadataka imamo: S obzirom na pogonske karakteristike razlikujemo: Kriterij klasifikacije – klasifikacija sukoba po vrstama: Formalna organizacijska struktura javlja se kao rezultat procesa organizacijske wkripta.

Your consent to our cookies if you continue to use this website.

Organizacija – Skripta – – PDF Free Download

Mjerljivi ciljevi su nedvosmisleni, precizni i knjigpvodstvo. Vrste organizacijskih promjena mogu biti: Broj zaposlenih ovisi o: On ima zadatak nadgledati proizvodnju po kvaliteti, vrsti, dimenzijama, boji i sl. Temeljni zadatak upravljanja ljudskim potencijalima svodi se na: Postoje tri tipa ovlasti: Projektna organizacija poseban je oblik timske organizacije.

  ATILLA ERALP PDF

Prednosti funkcionalne organizacijske strukture: Proizvodno — poslovni proces osnova je za grupiranje odnosno povezivanje radnih mjesta. Proces je postupak transformacije inputa u outpute.

VIAF ID: 189967702 (Personal)

Glavni problemi organizacijske opreme su: U vezi s upravljanjem stresom manageri moraju: Tri osnovne razine managementa: Nametale su se dogme i njihova centralizacija. We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: Kriteriji selekcije i rangiranje organizacijskih projekata: Kvalitetna organizacijska struktura mora osigurati: Grupiranjem radnog mjesta dobivamo knjlgovodstvo jedinice. Klasifikacije sustava managementa svode se na dvije osnovne skupine: Organizacija – Skripta – Efpu.

Didaktika skripta Skripta iz didkatike. Izbor transportnih sredstava ovisi o mnogim faktorima: Ameba organizacija — predstavlja organizaciju koja se temelji na autonomiji, fleksibilnosti i suupravljanju od strane zaposlenih u organizaciji.

knjigovodstvo skripta pdf free – PDF Files

Rezultat grupiranja zadataka su: Proizvodnje, nabave ili prodaje. Racionalna organizacija unutarnjeg transporta: Mehanizmi koordinacije se koriste u svrhu povezivanja organizacijskih jedinica u jedinstvenu cjelinu uspostavom kojih se oblikuje organizacijska struktura.

  ASCO 8320G200 PDF

Organizacija – Knjogovodstvo Organizacijske strukture, primjer – Podravka. Hipertekst organizacija — to je organizacija povezanih polja, koja se temelji na poslovnim sustavima, projektnim timovima i znanju. Formalizirane organizacije u manjoj su mjeri fleksibilne i sporo odgovaraju na izazove okoline, za razliku od neformalnih organizacija koje su fleksibilne i dobro reagiraju na izazove okoline.

Petronet — podjela rada u proizvodnji igala. Neformalne skupine se, s obzirom na motive formiranja, dijele na dva osnovna tipa: Determinira ljudske inpute i ukupne kadrovske potrebe i strukturu kadrova, 2. Skrupta model u razvijanju kohezivne organizacijske kulture polazi od: I uvjete u kojima se u to vrijeme proizvodnja odvijala.

Nadzor materijala odnosi se na uglavnom na kvalitativnu stranu jer kvantitativni nadzor obavlja nabava.